Notaris werkzaam in Hoogvliet en Pernis

Ben je op zoek naar een betrouwbare notaris in Hoogvliet of Pernis? Notariaat Van Leeuwen staat voor je klaar! We zijn parallel aan de Groene Kruisweg gevestigd en zowel met de metro als auto binnen 10 minuten te bereiken. 

Betrokken bij elke stap zorgen we ervoor dat jij weet waarvoor je tekent en alles goed is geregeld. Zonder gedoe en voor een eerlijke prijs staan wij jou voor alle notariële diensten bij.

Onze diensten

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn?

Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Afspraak maken

Geschiedenis notarissen Hoogvliet

Ons notariskantoor is voortgekomen uit Dekker Notarissen en later afgesplitst van Lint Notarissen. Tot 2022 waren we gevestigd bij metrostation Tussenwater te Hoogvliet en omdat we al tientallen jaren actief zijn in deze regio, voelen we ons inmiddels wel dé notaris van Hoogvliet en Pernis. 

Bij Notariaat Van Leeuwen kun je terecht voor allerlei notariële zaken, zoals het opstellen van een testament, huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten, oprichting van een BV of stichting, overdracht van onroerend goed, estate planning en nog veel meer. We hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht en een goede communicatie met onze cliënten, zodat je altijd weet waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten.

Hoewel ons notariskantoor niet gevestigd is in Hoogvliet of Pernis, is onze dienstverlening wel zeer toegankelijk voor inwoners van deze plaatsen. Onze collega’s wonen er en we ervaren de loyaliteit van onze klanten uit Pernis en Hoogvliet als zeer positief.

Notariaat Van Leeuwen: de notaris die naar jou toe komt in Hoogvliet en Pernis

Bij Notariaat Van Leeuwen begrijpen we dat het niet altijd mogelijk is om naar ons kantoor te komen voor notariële dienstverlening. Als je bijvoorbeeld in een verzorgingshuis of hospice woont, kan het lastig zijn om te reizen. Daarom bieden wij een notaris aan huis service aan, zodat je toch gebruik kunt maken van onze expertise en dienstverlening.

Onze notaris aan huis service is een speciale service die wij bieden voor mensen die niet meer naar ons kantoor kunnen komen. Onze notaris komt dan naar jou toe in Hoogvliet of Pernis, op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over reizen of het regelen van vervoer. Onze notaris zal de notariële zaken ter plaatse met je bespreken en afhandelen.

Bij Notariaat Van Leeuwen hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht en een goede communicatie met onze cliënten. Daarom zullen we je tijdens het hele proces begeleiden en adviseren, zodat je altijd weet waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Onze notaris aan huis service is beschikbaar voor allerlei notariële zaken, zoals het opstellen van een testament, huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontracten, overdracht van onroerend goed, estate planning en nog veel meer.

Als je gebruik wilt maken van onze notaris aan huis service, neem dan gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je en maken een afspraak op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Bij Notariaat Van Leeuwen staan we voor je klaar, waar je ook bent.

Notaris Pernis en Notaris Hoogvliet

Van onze klanten uit Hoogvliet en Pernis, krijgen we regelmatig vragen. Hieronder beantwoorden we er enkele.

Wat is het verschil tussen een testament en een codicil?
Een testament is een document waarin je vastlegt wat er met jouw nalatenschap moet gebeuren na jouw overlijden. Een codicil is een handgeschreven en ondertekend document waarin je bijvoorbeeld persoonlijke bezittingen, zoals sieraden of meubels, aan een specifieke persoon kunt toewijzen. Een codicil is alleen geldig als het aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Wanneer is het verstandig om huwelijkse voorwaarden op te stellen?
Het is verstandig om huwelijkse voorwaarden op te stellen als je bijvoorbeeld een eigen onderneming hebt, als je vermogen hebt dat je wilt beschermen, of als je in gemeenschap van goederen wilt trouwen.

Wat is een levenstestament?
Een levenstestament is een document waarin je vastlegt wie jouw belangen behartigt als je zelf niet meer in staat bent om beslissingen te nemen. Hierin kun je bijvoorbeeld vastleggen wie jouw financiële zaken regelt en wie jouw medische beslissingen neemt.

Hoe regel ik de overdracht van mijn huis?
De overdracht van een huis moet via een notaris worden geregeld. De notaris maakt een akte van levering op en zorgt voor de inschrijving bij het Kadaster.

Kan ik een nalatenschap weigeren?
Ja, het is mogelijk om een nalatenschap te weigeren. Dit heet beneficiaire aanvaarding. Hierbij aanvaard je de erfenis onder voorbehoud van een eventuele schuldenlast.

Hoe kan ik mijn vermogen schenken aan mijn kinderen?
Je kunt je vermogen schenken aan je kinderen door middel van een schenkingsovereenkomst of een notariële akte. Het is verstandig om hierbij goed advies in te winnen over de fiscale gevolgen.

Wat is het verschil tussen een BV en een NV?
Een BV (besloten vennootschap) is een rechtspersoon met beperkte aansprakelijkheid waarin één of enkele personen de aandelen bezitten. Een NV (naamloze vennootschap) is een rechtspersoon met beperkte aansprakelijkheid waarvan de aandelen vrij verhandelbaar zijn op de beurs.

Als je nog meer vragen hebt over notariële zaken, aarzel dan niet om contact op te nemen met Notariaat Van Leeuwen. Wij staan klaar om je te adviseren en te helpen bij alle notariële zaken die je nodig hebt.