Nieuws

Met onze nieuwsberichten blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen die wel eens heel interessant voor je kunnen zijn. Kijk regelmatig op onze site en wil je geen bericht missen, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Gelukkig Nieuwjaar van Notariaat Van Leeuwen!

Wij wensen iedereen een jaar vol mooie momenten, succes en voorspoed. Bij elke stap zijn wij betrokken, klaar om jullie te ondersteunen in al jullie juridische behoeften. Op een jaar vol transparantie, vertrouwen en juridische zekerheid!    

Daling in aantal akten

Notarissen in Nederland passeerden in het eerste kwartaal van 2023 bijna 60.000 minder akten dan in dezelfde periode vorig jaar, een daling van 12,5%. Vooral de onroerend goedpraktijk kende een sterke afname door de gestegen rente en beperkt woningaanbod.

Aantal geregistreerd partnerschappen gedaald

Volgens gegevens van het CBS is het aantal geregistreerde partnerschappen vorig jaar voor het eerst in lange tijd gedaald. In 2022 werden er ongeveer 24.100 partnerschappen gesloten, wat ongeveer 2.000 minder is dan het jaar daarvoor.

Desiree Satimin en Edo van Veen bij Congres Notariaat van de Toekomst

We zijn verheugd om te kunnen delen dat onze collega's Desiree Satimin en Edo van Veen hebben deelgenomen aan het Congres Notariaat van de Toekomst. Het congres is speciaal gericht op notarissen en biedt deelnemers de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de branche en geïnspireerd te worden voor de toekomst. Lees verder voor meer informatie over hun ervaring op het congres.
Meld je aan voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Automatisch ouderlijk gezag voor ongehuwde en niet-geregistreerde partners bij erkenning van kind

Goed nieuws voor ongehuwde en niet-geregistreerde partners die een kind hebben of krijgen: sinds 1 januari 2023 hoeven zij niet langer naar de rechtbank om gezamenlijk ouderlijk gezag aan te vragen. Bij erkenning van het kind krijgen zij nu automatisch ouderlijk gezag, zonder tussenkomst van de rechtbank. Dit is een belangrijke verandering in de wetgeving die ouders veel tijd en moeite kan besparen. Het is wel belang

Notariaat Van Leeuwen van start!

De gezichten en locatie blijven hetzelfde. Alleen de naam is anders. Notaris Desiree Satimin zet Lint Notarissen te Rhoon voort onder de naam Notariaat Van Leeuwen.Voor al je (lopende) notariële diensten, ben je bij ons aan het juiste adres. Betrokken bij elke stap, zorgen wij ervoor dat je weet waarvoor je tekent en alles goed vastlegt.